Confidenţialitate

Trei dintre inculpații din dosarul Microsoft au recunoscut că au luat mită. Gabriel Sandu: Am fost cel mai prost ministru din istoria României

3 dintre principalii inculpați în dosarul Microsoft au recunoscut că au primit mită pentru a interveni în prelungirea contractului de licențe.

Fostul ministru al Comunicațiilor – Gabriel Sandu – și oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae speră astfel să obțină pedepse mai mici.

”Am fost cel mai prost ministru din istoria României” – ar fi declarat Gabriel Sandu în fața judecătorilor.

La Înalta Curte a început astăzi judecarea dosarului Microsoft – în care mai mulți foști demnitari și oameni de afaceri sunt acuzați de fapte de corupție.

 

Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu și oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae zis Niro și-au recunoscut implicarea în dosarul Microsoft și au cerut reducerea pedepsei cu o treime.

Potrivit profit.ro, Dumitru Nicolae le-a spus judecătorilor că a intermediat încheierea contractelor cu Alexandru Bittner, un apropiat al fostului premier Adrian Năstase.

La rândul său, Dorin Cocoș a recunoscut că a apelat la primarul suspendat al municipiului Piatra Neamț – Gheorghe Ștefan – care era prieten cu Gabriel Sandu.

Fostul ministru al Comunicațiilor a fost de acord să încheie contractele pentru licențele Microsoft, iar Dorin Cocoș ar fi primit de pe urma afacerii 1,2 milioane de euro.

Omul de afaceri a recunoscut că a încasat bani:   “Claudiu Florică și Dinu Pescariu m-au întrebat dacă sunt de acord ca din comisioanele noastre să plătim câte un milion de euro pentru 2 persoane din conducerea Unicredit, bancă ce a finanțat proiectul… am fost de acord, ce să fac?!”, a spus Dorin Cocoș în instanță.

Gabriel Sandu ar fi fost, de asemenea, extrem de sincer în fața judecătorilor: “A fost cea mai proastă perioadă din viaţa mea. Am crezut că am fost un ministru deştept, dar am realizat că sunt cel mai prost ministru din istoria României”, ar fi spus acesta.

Singurul inculpat care neagă acuzațiile este Gheorghe Ștefan – primarul suspendat al municipiului Piatra Neamț.

Să mai spunem că în dosarul Microsoft mai sunt vizaţi alţi opt foşti miniştri: printre ei – Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu și Daniel Funeriu.