Trei dintre candidatii pentru functia de membru in Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii ar putea fi incompatibili (AUDIO)

Mai multe organizații neguvernamentale atrag atenția că trei dintre candidații pentru funcția de membru în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării sunt incompatibili cu această funcție.

Unul dintre ei nu are deloc experiență în acest domeniu, în vreme ce ceilalți doi sunt cunoscuți pentru discursul discriminator la adresa rromilor sau a străinilor, susține APADOR-CH.

Directorul-executiv al organizației, Nicoleta Andreescu, e de părere că Vichi-Ștefania Stoican, propunerea PNL, nu are un CV care să o recomande pentru acestă funcție.

În opinia organizației APADOR-CH, nici candidații independenți Ioan Țene și Mihai Tociu nu ar fi tocmai potriviți pentru această funcție.

Audierea candidaților va avea loc marți în comisia de specialitate din Parlament.

Să mai spune că din cei 18 candidați, vor fi audiați numai 17, pentru că, între timp, unul dintre ei a fost arestat pentru o presupusă luare de mită.