Confidenţialitate

Trei administratori ai unor companii de stat cu pierderi au fost concediați

Alți trei administratori ai unor companii de stat au fost eliberați din funcție, anunță ministrul Economiei. Salariile lor ajungeau la peste 16.000 de lei pe lună iar companiile sunt pe pierdere, explică ministrul Claudiu Năsui. Până acum, 8 administratori ai companiilor de stat au fost eliberați din funcție.

Administratorii Uzinei Mecanice Cugir, ai Fabricii de Arme Cugir si ai Uzinei Automecanica Moreni au fost eliberați din funcții printr-o decizie a ministrului economiei. Claudiu Năsui face publice și salariile acestora: între 14.000 și 16.142 de lei pe lună.

În condițiile în care companiile pe care cei trei le administrau aveau pierderi în fiecare an de peste 7 milioane de lei. Scopul administratorilor era să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, nu făceau absolut nimic, spune ministrul.

„În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt”, a scris Năsui pe Facebook. În luna iulie, alți cinci administratori speciali ai companiilor de stat au fost eliberați din funcție. Niciunul nu avea un salariu lunar mai mic de 8.000 de lei.