Tratamentul astmului

Astmul bronșic poate fi ținut sub control dacă pacientul își ia tratamentul așa cum i-a fost indicat de medic.

Fiecare pacient trebuie să-şi înţeleagă afecţiunea şi să poată preveni exacerbările, căci fiecare exacerbare, criză de astm lasă o amprentă şi în timp duce la limitarea funcţiei respiratorii. Foarte importantă este tratarea cauzei ce determină şi întreţine inflamaţia.

Date din studii recente vin să confirme ceea ce medicii şi pacienții au intuit, respectiv faptul că astmul este o boală inflamatorie şi oprirea inflamației este cheia atât în afecțiunile ușoare cât şi în stadiile mai avansate ale bolii.

Pacientul poate fi înclinat să-şi trateze singur simptomele, dar în acest mod nu va preveni viitoare acutizări, iar astfel boala progresează.

Medicul va prescrie tratamentul potrivit în funcție de fiecare pacient în parte și este esențial ca pacientul să respecte indicațiile medicului și să nu întrerupă tratamentul.

Astmul este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice, cu un impact major asupra calității vieții, dar care poate fi ținută sub control. Un pacient cu astm poate face tot ceea ce este la îndemână și pentru un individ sănătos, dacă respectă tratamentul recomandat de medic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.