Confidenţialitate

Traseele montane din județul Arad au fost închise din cauza pestei porcine africane | AUDIO

Toate traseele montane din județul Arad au fost închise din cauza pestei porcine africane. Decizia a fost semnată de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, în subordinea căruia se află Serviciul Salvamont Salvaspeo.

”Se interzic drumețiile, raliurile, competițiile sportive, activitățile turistice și de campare, inclusiv accesul cu bicicletele, ATV-uri sau alte vehicule pe toate terenurile din zonele împădurite ale județului nostru, inclusiv drumuri forestiere pe trasee marcate și nemarcate, cu excepția vehiculelor care desfășoară activități autorizate în zonă. Fac excepție competițiile și activitățile care se desfășoară pe drumurile de interes național, județean și local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri”, a declarat Iustin Cionca pentru Europa FM.

Este pentru a 2 a oară în ultimele 4 luni când se instituie o asemenea măsură. În județul Arad sunt peste 40 de focare de pesta porcină africană, iar în păduri au fost descoperite peste 100 de cadavre de porci mistreți, decedați din cauza bolii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.