Confidenţialitate

Transylvania Open 2021: Simona Halep, în sferturi

Simona Halep (18 WTA) s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open.

Românca a eliminat-o în optimi pe rusoaica Varvara Gracheva (81 WTA), scor 6-4, 6-2.

Partida a durat o oră și 14 minute.

Fostul lider WTA a avut nevoie de timeout medical după primul set.

“Mi s-a blocat spatele, durerea a fost destul de mare. Nu puteam să mă aplec sau să mă mişc în acel moment. Dar sunt obişnuită cu asemenea durere, am mai trecut prin astfel de momente. Am vrut să continui şi să închei partida. Important este că am câştigat acest meci, deşi nu ştiu cum, dar este o victorie mare”, a spus Simona Halep la postul DigiSport 2.

“Principiul meu de bază este să nu renunţ niciodată şi să fac tot ce pot. Uneori chiar dacă doare foarte tare trebuie să continui, mai ales că ştii că mai rău nu se poate. E doar o blocare a spatelui, am mai trecut prin asta şi cred că ştiu cum să gestionez această situaţie. Uneori continui şi pierd, alteori mă opresc… dar azi, jucând acasă, am simţit că trebuie să lupt mai mult”, a adăugat numărul 18 WTA.

Simona Halep a recunoscut că în timpul partidei s-a gândit să abandoneze pentru ca accidentarea la spate să nu se agraveze.

“Dacă mă durea şi mai tare şi chiar nu mai puteam să mă mişc m-aş fi oprit. Durerile acestea le-am mai avut. Sunt blocaje la coloana lombară şi pur şi simplu îţi taie respiraţia şi nu prea poţi să faci anumite mişcări. Am făcut tot ce am putut, atât cât mi-a permis durerea şi am reuşit să câştig. Dar da, m-am gândit la un moment dat să mă opresc ca să nu agravez. Am făcut tratament, dar mai am acum o repriză de tratament. Sper până mâine să fiu bine. Poate nu total, că este prea din scurt, dar sper să fiu aptă să joc. Mi-am promis de foarte mult timp să nu mai cedez, să nu mai renunţ şi asta încerc să fac de fiecare dată când intru pe teren. Cum am mai spus, nu mă interesează rezultatul absolut deloc, vreau doar să am câteva meciuri. Iar eu am luptat astăzi pentru că sunt acasă şi îmi place să joc aici”, a explicat sportiva.

În sferturile turneului de la Cluj-Napoca, Simona Halep o va înfrunta, vineri, pe Jaqueline Cristian.

“Niciun meci nu seamănă cu altul. Întotdeauna este greu să joc împotriva româncelor, dar îmi doresc să dau tot ce am mai bun. Am învăţat de-a lungul timpului să nu mă concentrez pe adversarul din faţă, ci pe ceea ce fac eu. Sper că mâine voi fi aptă de joc”, a precizat Simona Halep.

Tot joi, britanica Emma Răducanu a trecut de Ana Bogdan, scor 6-3, 6-4, și va juca împotriva ucrainiencei Marta Kostyuk.

FOTO: Twitter.com/TransylvaniaOpn