Transylvania Epic Bike Ride, eveniment cu un concept nou în România, începe pe 20 august

Joi, 20 august, se da startul primei editii a Transylvania Epic Bike Ride, un eveniment cu un concept complet nou in Romania care inseamna pedalat, aventura, calatorie si oameni care impartasesc aceeasi pasiune: bicicleta.

Turul se intinde pe o perioada de 4 zile si pe o distanta de 325 de kilometri, cu peste 4.000 de metri diferenta de nivel pozitiva si negativa. Se va pedala printre colinele Translvaniei, pe drumuri forestiere, poteci inguste de padure sau asfalt. Este un eveniment necompetitiv, iar pedalarea se va face in grupuri de 4-10 oameni care merg in acelasi ritm. Organizatorii asigura micul dejun, transportul bagajelor partcipantilor, realizat de catre o masina oferita de Autonom, locul de dormit in salile de sport din Rupea, Daneș si Dârlos, punctele de hidratare pe care le vom accesa cu ajutorul unei masini de teren oferite de Porsche Bucuresti Nord, precum si tot ce inseamna logistica evenimentului.

Startul turului are loc in Brasov, la Coresi Shopping Resort, de altfel si locul de unde, incepand de miercuri seara, de la ora 18 si pana la 22, se pot ridica kiturile de participare. Participantii care ajung de miercuri seara pentru ridicarea kiturilor pot lua parte la un workshop sustinut de partenerii de la Scoala MTB, despre pregatirea bicicletei pentru o astfel de tura. Workshopul va avea loc pe scena din holul central a Coresi Shopping Resort, de la ora 20.30.

Joi dimineata, de la ora 10.00, incepe tura propriu-zisa, pe parcursul careia participantii se pot delecta cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din centrul tarii. Printre cele mai cunoscute obiective care pot fi vizitate se numara Lacul Racos si Coloanele de Bazalt Racos, Cetatea Rupea, satul Viscri si Biserica fortificata inscrisa in patrimoniul UNESCO, bisericile fortificate din Daia, Mălâncrav, Biertan si Bazna, Conacul Apafi, Cetatea medievala din Sighisoara, Cetatea Apold si Cetatea de Balta.  Pentru urmarirea exacta a traseului, navigarea se va face cu telefoanele Samsung  XCover 3. La mijlocul fiecarei zile, participantii la tura vor avea acces la punctul de hidratare unde, printre altele, se vor putea energiza si cu produse Gold Nutrition, iar la finalul zilei se pot racori cu o bere Ursus Cooler fara alcool si relaxa pe cea mai buna muzica de la Europa FM.

In prima seara, toata lumea este invitata la o cina caritabila organizata de cativa participanti din Romania ai unui tur similar prin Europa. Toti cei care servesc cina vor fi rugati sa faca o donatie, fondurile stranse urmand a fi directionate pentru cheltuielile medicale ale lui Sally Ibrahim, participanta ce a suferit un accident grav in turul respectiv si care acum are nevoie de bani pentru recuperare fiind internata la o clinica din Trento, Italia. Suma necesara este de 7.000 de euro, din care pana acum s-au strans 4.500 euro. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul GBI.

La finalul evenimentului toti participantii se vor strange la intrarea din Sibiu de langa aeroport si vor fi escortati de un echipaj de politie catre piata Albert Huet, unde are loc finalul turei. Toti pasionatii de bicicleta din Sibiu sunt asteptati la ora 16.00 sa pedaleze impreuna cu noi pana in centrul orasului.