Transporturile vor fi afectate astăzi din cauza unei greve în serviciile publice din Belgia

Va fi grevă, astăzi, în serviciile publice din Belgia. În special transporturile vor fi afectate.

Protestul se suprapune cu o grevă de zel a poliţiştilor de pe aeroportul din Bruxelles, ceea ce va îngreuna deplasările în Regatul Belgiei.

Transporturile feroviare germane vor fi perturbate, astăzi şi mâine, de o grevă a mecanicilor de locomotivă.

Centrala Generală de Servicii Publice din Belgia – cea mai mare grupare sindicală a anunțat greva generală care va afecta transportul în comun, cel feroviar și serviciile poștale. Acțiunile de protest se suprapun cu protestul polițiștilor de la aeroportul internațional din Bruxelles, care vor dura o saptămână. Astfel că deplasarea în Regatul Belgiei va fi dificilă.

Nici cei care călătoresc în Germania nu se vor descurca mai bine. Aici traficul feroviar ar putea fi perturbat, după ce mecanicii de locomotivă au anunțat că intră în grevă. Acțiunile de protest au început deja în transportul feroviar de marfă și astăzi se extind și la trenurile de călători. Aceasta este o reacție la intreruperea negocierilor dintre sindicaliști și compania feroviară Deutsche Bahn pe tema salariilor și a condițiilor de lucru.

Cei care călătoresc în străinătate se pot informa prin aplicaţia mobilă “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale. Totodată, astfel de informații puteți găsi și pe site-ul Ministerului de Externe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS