Transportul public este paralizat în Franţa, din cauza grevelor

În Franţa, sunt aşteptate azi probleme în transportul public în oraşe, dar şi în mersul trenurilor şi în programul zborurilor.

Sindicatele au făcut un nou apel la mobilizare pentru proteste de amploare, cauzate de intenţia guvernului de a reforma sistemul de pensii. Greva în Franţa continuă de mai bine de o lună.

Apelul sindicatelor la mobilizare este pentru zilele de azi şi sâmbătă. Sunt aşteptate proteste pe tot teritoriul ţării.

Cei care intenţionează să călătorească în aceste zile sunt sfătuiţi să se informeze din timp dacă orarul trenurilor sau al zborurilor este afectat.

Şi transporturile rutiere şi martime ar putea fi perturbate.

Ce încearcă sindicatele să facă practic în acest moment este să dea un nou impuls manifestanţilor, care au mai renunţat la proteste.

Spre exemplu, în reţeaua feroviară, faţă de situaţia de acum o lună, când 85% din angajaţi erau în grevă, în prezent e vorba doar de o treime dintre ei.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că prin reforma pensiilor propusă de preşedintele Emmanuel Macron vor fi nevoiţi să se pensioneze mai târziu şi susţin că vor primi mai puţini bani.

Ei cer retragerea proiectului.

Macron însă, deşi s-a arătat deschis la discuţii, nu pare dispus să dea înapoi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS