Confidenţialitate

Transportatorii s-au înțeles cu ASF. Cea mai scumpă poliță RCA va costa cel mult 7.500 de lei

”Am câștigat bătălia”iată mesajul cu care transportatorii au părăsit, în această după-amiază,   Piața Victoriei din București- unde au protestat față de prețurile RCA.

Cea mai scumpă poliță RCA va costa, cel puțin în următoarele 6 luni, cel mult 7.500 de lei – potrivit înțelegerii la care s-a ajuns cu Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

Tariful va fi plătit pentru camioanele mari (de 16 tone) ceea ce înseamnă că și pentru șoferii cu autoturisme prețurile vor scădea considerabil.

Preşedintele de onoare al FORT, Augustin Hagiu, a anunţat că s-a ajuns la un acord cu ASF.

Se pare că nu vom mai avea parte de jaf, ci de tarife corespunzătoare ratei medii a daunalității combinate cu frecvența daunelor, așa cum era corect să fie calculate încă de anul trecut. Suntem deja într-o etapă în care putem spune că am câștigat bătălia. Trecem de la tarife nesimțite de peste 12.000 de lei, care ajungeau până la peste 100.000 de lei, pentru că am avut și astfel de oferte, la un maxim de 7.500 de lei. Acesta va fi plafon pentru cea mai încărcată categorie peste 16 tone”, a declarat Augustin Hagiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Transportatorii spun că vor face toate demersurile posibile pentru cA aceste tarife plafonate să fie păstrate și după expirarea celor 6 luni.

Ceea ce este important să facem este ca aceste tarife să nu rămână valabile doar pentru 6 luni, să ne trezim iar într-o situație similară. Dacă vor îndrăzni să treacă peste negocierile din Parlament, să treacă peste principiul pe care am reușit, amendând proiectul de lege din Parlament, să-l instalăm pe veci – și anume al tarifului de referință calculat și prezentat trimestrial de către ASF, atunci vom reveni, fără niciun fel de plăcere dar forțați de împrejurări, din nou în București”, a adăugat Augustin Hagiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, în Piața Victoriei au fost parcate joi aproximativ 100 de camioane și zeci de taxiuri.