Transportatori: autoritățile române să intervină pentru a debloca situația provocată de grevele din Grecia

Transportatorii de mărfuri le cer autorităţilor române să intervină pe cale diplomatică pentru a debloca situaţia provocată de grevele din Grecia. Multe drumuri şi puncte de trecere a frontierei sunt blocate. De 3 săptămâni circuitul comercial pe ruta Italia – Grecia – Bulgaria – România şi retur este dat peste cap.

 

Federația Opratorilor Români de Tranport a trimis o interpelareministrului Transportorilor, Dan Costescu, prin care cere intervenția rapidă a autorităților de la București din cauza grevelor din Grecia.  Peste 750 de șoferi blocați în Grecia și în Bulgaria. Aceștia  au rămas fără hrană și nu au condiții  de igienă personală, după cum se arată în scrisoarea transportatorilor.

Potrivit acestora, multe dintre mărfuri sunt perisabile și se vor strica.  Transportatorii cer Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier să trateze cu celeritate respectarea timpilor de conducere – aparatele tahograf având de suferit din cauza programului.

Federația Opratorilor Români de Tranport cere guvernului constituirea unei celule de criză pentru rezolvarea acestei situații

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS