Confidenţialitate

Transferul în ţară al profesorului din Cluj arestat în China, blocat de pandemie

Fundaţia Doina Cornea lansează un apel către instituţiile abilitate ale statului de a-l aduce în țară pe profesorul Marius Balo cât mai repede.

Acesta a fost condamnat în China și se află într-o închisoare din această tară.

Ministerul Justiției precizează pentru Europa FM că toate formalitățile sunt încheiate, însă transferul lui Marius Balo este mult îngreunat de pandemia de Covid 19.

Fundaţia Doina Cornea atrage atenția că Marius Balo se află de şapte ani în puşcăriile chineze, iar acum a intrat în greva foamei.

El a fost condamnat pentru fraudă pentru că ar fi primit 80 de dolari de la un chinez implicat într-o rețea infracțională.

În timp ce Fundația Doina Cornea acuză autoritățile române că nu fac nimic pentru a-l aduce pe Marius Balo în România pentru a-și ispăși restul de pedeapsă aici, Ministerul Justiției precizează pentru Europa FM că transferul românului este aprobat atât de Justiția din România cât și de cea din China.

Directorul Direcției de drept international din Ministerul Justiției, Viviana Onaca.

“Ar însemna ca această escortă să meargă acolo pentru două săptămâni, să stea în carantină două săptămâni. Noi încercăm, împreună cu colegii din China, dacă se fac excepţii, să găsim o soluţie, o preluare fără această carantinare. Însă, atribuţiile de preluare efectivă aparţine Ministerului de Interne.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am solicitat un punct de vedere și din partea Ministerului de Interne. Încă îl așteptăm.