Transfăgărăşanul, pe lista celor mai frumoase „vacanţe la volan” din Europa – GALERIE FOTO

Trasfăgărăşanul, botezat „cel mai frumos drum din lume” de către realizatorii emisiunii Top Gear, se numără printre cele mai frumoase zece călătorii la volanul unei maşini din Europa, potrivit The Telegraph Travel.

Publicaţia britanică The Telegraph a realizat un top 10 al celor mai frumoase destinaţii pentru vacanţe la volan din Europa, printre care se numără drumuri din Austria, Franţa, Germania, Islanda, Italia, Scoţia sau România.

Transfagarasan shutterstock (4)

 

În clasamentul celor de la The Telegraph, Transfăgărăşanul se situează pe locul al nouălea, menţionându-se faptul că Jeremy Clarkson, fostul star al show-ului BBC „Top Gear”, a spus despre Transfăgărăşan că este „cel mai bun drum pe care a condus vreodată”.

Transfagarasan shutterstock (9)

The Telegraph descrie Transfăgărăşanul ca pe „o incredibilă ispravă de inginerie”, un drum ca o pistă împânzită cu tunele, viaducte şi poduri, „care cere o iscusinţă de a conduce şerpuit, ce depăşeşte limitele unei astfel de aventuri”.

Transfagarasan shutterstock (8)

În acelaşi articol, jurnaliştii The Telegraph amintesc faptul că  Trasfăgărăşanul „a fost creaţia liderului comunist Nicolae Ceauşescu”, care „voia să se asigure că există o cale rapidă de evadare, în cazul unei invazii sovietice, prin trecătorile montane pitoreşti poziţionate strategic din Carpaţii Meridionali”, însă ruta nu a fost însă niciodată folosită în acest scop.

Transfagarasan shutterstock (1)

„Am străbătut Transfăgărăşanul de la nord la sud într-o zi înmiresmată de toamnă şi-mi amintesc că eram cu răsuflarea tăiată la fiecare curbă abruptă. Dacă viziunea ta asupra Paradisului coincide cu imaginea unui set Scalextric întins pe mai bine de 500 de mile, atunci Transfăgărăşanul este destinaţia perfectă”, descrie The Telegraph.

Transfagarasan shutterstock (3)

Recomandarea The Telegraph este ca turiştii să meargă pe Transfăgărăşan vara sau toamna, deoarece drumul este închis de la sfârşitul lui octombrie până la sfârşitul lui iunie din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Transfagarasan shutterstock (7)

Foto: Shutterstock

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS