Trailer-ul unui nou film documentar despre Michael Jackson – VIDEO

Filmul „Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall”, regizat de americanul Spike Lee, prezintă tranziția lui Michael Jackson de la casa discografică Motown, care l-a propulsat pe scenă muzicală împreună cu trupa Jackson 5, la colaborarea sa cu producătorul Quincy Jones, cel care l-a transformat în regele muzicii pop.

Premiera mondială a documentarului va avea loc în cadrul festivalului american de film Sundance, pe 24 ianuarie. El va fi difuzat, de asemenea, pentru prima dată la televiziune, pe 5 februarie, pe canalul Showtime.

În acest prim trailer al filmului apar artiştii The Weeknd, scoţianul David Byrne şi Questlove, membru al formaţiei The Roots.

„Pentru mine, Michael Jackson a reprezentat întotdeauna o inspiraţie vocală esenţială, iar Off The Wall a fost album care m-a făcut să-mi dau seama că pot să cânt.”, a spus The Weeknd.

Documentarul va fi pus în vânzare pe 26 februarie, simultan cu reeditarea albumului „Off the Wall”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul regretatului artist care a murit în 2009, relatează AFP.

Albumul „Off the Wall”, apărut în 1979, a fost primul dintre cele trei produse de Quincy Jones pentru Michael Jackson, înainte de „Thriller”, lansat în 1982) și „Bad” , din 1987. „Thriller” rămâne până astăzi cel mai bine vândut album din istoria muzicii.

„Off the Wall”, vândut în peste 8 milioane de exemplare în SUA, a marcat începutul unei noi ere pop, foarte influențată de muzica neagră.

https://www.youtube.com/watch?v=F54kIhEQ7p0

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS