Traian Basescu si Victor Ponta se intalnesc astazi cu vicepresedintele american Joe Biden

Vizita are loc în contextul crizei din Ucraina și ca urmare a acțiunilor Federației Ruse în țara vecină.

Ajuns ieri după-amiază la București, numărul 2 din administrație de la Washington a transmis un mesaj clar României: ‘vă puteți baza pe noi’.

Vizita are loc în contextul crizei din Ucraina și ca urmare a acțiunilor Federației Ruse în țara vecină.

Vicepreședintele american a dat asigurări că nicio țară membră NATO nu este singură în fața vreunei amenințări.

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a sosit la București la bordul aeronavei Air Force – 2, împreună cu soția sa.

A fost întâmpinat pe aeroportul Otopeni de ministrul de Externe, Titus Corlățean.

Joe Biden a condamnat acțiunile Rusiei în Crimeea și a adăugat că, atît timp cît Moscova continuă să destabilizeze Ucraina, va fi nevoie de mai multă hotărîre.

Joe Biden a afirmat că Statele Unite au ‘o obligație sacră’ să fie alături de România și a dat asigurări că statele membre NATO nu sunt singure.

Iar ministrul Apărării de la București, Mircea Dușa, a amintit de buna cooperare dintre militarii români și cei americani.

După discursurile oficiale, vicepreședintele american a luat cina într-un restaurant din Centrul Vechi, alături de soția sa. Zona a fost împânzită de agenți ai serviciilor secrete americane.

Astăzi, în ultima zi a vizitei sale, Joe Biden se va întâlni cu președintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta și cu unele organizații neguvernamentale.