Traian Basescu l-a decorat in 2011 pe Marian Vanghelie

Deși Traian Băsescu califică drept ,,stupizenie,, informațiile magistraților potrivit cărora fiica sa cea mică, Elena, ar fi fost ajutată de Marian Vaghelie să ajungă europarlamentar, în 2011 fostul președinte a simțit nevoia să-i mulțumească primarului acordându-i una dintre cele mai importante decorații ale statului român.

Traian Băsescu l-a decorat pe Marian Vanghelie cu Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de Cavaler, după ce Elena Băsescu a câștigat alegerile europarlamentare.

Astfel, Vanglelie a ajuns pe aceeași listă cu academicianul Zoe Dumitrescu Bușulenga.

Potrivit ordinului de decorare, Traian Băsescu l-a onorat pe Marian Vanghelie, cităm, ‘în semn de apreciere pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării infrastructurii urbane, în interesul comunităţilor’.

Asta deși sectorul 5 este singurul din București care nu are contract cu firme de deszăpezire, iar cartierul Ferentari este unul dintre cele mai devaforizate economic și social din România.

Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de Cavaler a fost instituit de Regele Ferdinand pentru a fi acordat veteranilor și unităţilor militare de elită sau unor artişti şi medici recunoscuţi.

Marian Vanghelie s-a remarcat în schimb ani la rând prin exprimări greșite în limba română, a vanghelioanelor și a împărțirii de telefoane, mezeluri și bani în timpul alegerilor.

Acum, magistrații susțin că Marian Vanghelie i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura fiicei fostului președinte la alegerile europarlamentare, fiind plătiti câte 15 lei/ semnătură.

Banii necesari acestei activitati ar fi fost scăzuți apoi din comisionul pe care omul de afaceri trebuia să-l achite pentru contractele obținute.

De asemenea, presupusa mită primită de Marian Vanghelie in dosarul in care este acuzat de DNA de fapte de coruptie au fost încasate de primarul Sectorului 5 sub forma de sponsorizari pentru organizarea Vanghelioanelor.”Marian Vanghelie este în prezent arestat.