Traian Băsescu, despre redeschiderea urmăririi penale în dosarul jurnaliștilor răpiți: ”Asta-i viața”

Într-un interviu acordat Europa FM, Traian Băsescu a respins categoric acuzațiile pe care i le-a adus Corneliu Vadim Tudor în plângerea penală depusă la Parchet.

Fostul președinte susține că vrea să fie chemat cât mai repede la audieri pentru a-și susține punctul de vedere:  ”este o elucubrație de tip Corneliu Vadim Tudor, nu am nicio calitate în acest dosar, deocamdată”, a spus Traian Băsescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, Traian Băsescu poate fi urmărit penal în cazul jurnaliștilor răpiți în Irak.

Judecătoria Sectorului 5 din Capitală a confirmat cererea procurorilor de redeschidere a dosarului penal în acest caz, fostul președinte fiind bănuit de abuz în serviciu.

Pe de altă parte, în cazul lui Vasile Blaga, instanța a constatat ca rămasă fără obiect cererea de redeschidere a urmăririi penale.

Dosarul a fost redeschis după o plângere penală depusă de Corneliu Vadim Tudor.

În plângerea penală depusă la Parchet, Corneliu Vadim Tudor susținea că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliștilor ar fi dispărut 4 milioane de euro.

Acești bani ar fi ajuns la fostul președinte Traian Băsescu și la liderul PDL și ministru de Interne la acea vreme – Vasile Blaga.

Corneliu Vadim Tudor aducea cA argumente în sprijinul afirmațiilor sale unele pasaje dintr-o carte scrisă de fostul procuror DIICOT, Ciprian Nastasiu.

CITEȘTE ȘI    Traian Băsescu poate fi urmărit penal

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS