Traian Băsescu: Am pierdut ocazia de a fi premier din cauza scorului slab al PNL

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat după închiderea secțiilor de votare că a pierdut ocazia de a fi premier din cauza scorului slab înregistrat de PNL la aceste alegeri parlamentare.

În opinia șefului statului, acest scor slab al PNL va face, cel mai probabil, ca PSD și ALDE să ajungă la guvernare.

Traian Băsescu a mai declarat că PMP va face cea mai dură opoziţie pe care a avut-o vreodată PSD.

În același timp, Traian Băsescu a spus că este încrezător că partidul pe care îl conduce va intra în Parlament. Exit-poll-ul CURS Avangarde prezentat de Antena 3 creditează PMP cu aproximativ 6%.

”Este pentru prima dată în viaţa mea de politician când sunt de acord cu Antena 3 care dă scorul partidului ca fiind 6% şi îmi pare rău că am pierdut ocazia să fiu prim-ministru datorită scorului PNL, dar pentru că PSD nu s-a hotărât încă, poate caută şi ei el mai bun prim-ministru”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat de jurnaliști dacă declaraţia sa reprezintă o ofertă făcută PSD-ului, Traian Băsescu a răspuns: ”Cred că aveţi simţul umorului, doamnă! Toţi suntem veseli în seara asta, într-un fel sau altul”.

Fostul președinte a precizat că PMP va lupta împotriva PSD din opoziţie.

”Va avea PSD cea mai dură opoziţie pe care a avut-o vreodată. Fac un apel la reprezentanţii PMP în secţiile de votare să rămână vigilenţi până la numărătoarea voturilor pentru că, din cartea lui Mitrea, ştim ce face PSD la numărătoare”, a spus Traian Băsescu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS