Tragedie aviatică în Rusia: Avionul companiei Fly Dubai s-a prăbușit la a doua încercare de aterizare

Tragedie aviatică în Rusia. Un avion al companiei low-cost Fly Dubai s-a prăbușit, azi-noapte, la aterizarea pe aeroportul din Rostov pe Don. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Ministerul de Urgențe din Rusia anunță că 61 de persoane se aflau în avion, în timp ce autoritățile locale  vorbesc de 62 de persoane: 55 de pasageri și 7 membri ai echipajului.

Avionul s-a prăbușit în apropiere de pista aeroportului, la a doua încercare de aterizare, în condiții de vreme nefavorabilă.

Aeronava, un Boeing 737-800, a explodat la cel mult 100 de metri de pistă. Avionul venea din Dubai, iar toți membrii echipajului erau din Emiratele Arabe Unite. Cei mai mulţi dintre pasageri erau locuitori ai oraşului Rostov pe Don, însă au fost identificaţi şi 11 pasageri de alte naţionalităţi, printre care un indian, trei ucrainieini şi un cetăţean din Tajikistan. Guvernatovul regiunii Rostov a precizat că o cauză probabilă a accidentului ar putea fi vântul puternic.

 

De altfel, din cauza vântului, alte două avioane au fost redirecționate spre alte aeroporturi din zonă, după ce vineri autoritățile din Rostov pe Don au emis o alertă de furtună. Aeroportul Rostov pe Don a fost închis.

Centrul Ministerului de Urgenţe din Rusia a precizat că peste 500 de persoane au intervenit la locul accidentului cu 60 de echipamente, inclusiv maşini de intervenţie pentru stingerea incendiului.

https://twitter.com/Carina3603/status/711034033333874688

”Avionul s-a rupt complet în bucăţi la începutul pistei”, a precizat Igor Oder, şeful centrului ministerului de Urgenţe din sudul Rusiei. Guvernatorul regiunii a decretat o zi de doliu național.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS