Tragedia din club Colectiv, subiectul unui film documentar produs de Discovery Networks

Discovery Networks lucrează în România la realizarea unui film documentar despre tragedia din clubul Colectiv, care a avut loc la Bucureşti pe 30 octombrie 2015, provocând moartea a 63 de persoane şi rănirea gravă a altor câteva zeci, potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori.

Documentarul își propune să prezinte, în ordine cronologică, faptele care s-au petrecut în noaptea respectivă în clubul bucureștean, evenimentele fiind relatate din perspectiva martorilor care au participat la ele.

“Ca povestitor apreciat și urmărit la nivel mondial, este parte din misiunea Discovery să ofere telespectatorilor săi producții relevante despre evenimente cu impact major la nivelul societății, mai ales atunci când există și o componentă educativă. În acest caz, considerăm că povestea din Colectiv merită și trebuie spusă, pentru a avea o imagine cât se poate de cuprinzătoare asupra faptelor petrecute în noaptea respectivă.

Programul la care lucrăm va fi unul descriptiv și se va concentra exclusiv pe filmul evenimentelor din 30 octombrie, încercând să ofere o perspectivă de ansamblu asupra tragediei. Ne dorim ca producția să fie o radiografie obiectivă, bazată pe mărturiile celor prezenți la fața locului și pe informațiile confirmate deja de autorități”, a spus Paul Welling, Head of Channels, Discovery Networks CEEMEA.

Documentarul este realizat de o echipă românească de producţie condusă de Mihai Predescu, un veteran al industriei de profil, cu mai bine de 20 de ani de experienţă în domeniul producţiei TV internaţionale.

De asemenea, în calitate de consultant în cadrul proiectului va participa şi Nick Allder, expert internaţional în efecte speciale şi probleme ce ţin de siguranţă, multiplu premiat pentru producţii precum “Alien” din 1979 sau “Al cincilea element” din 1997.

Documentarul va avea premiera în România pe Discovery Channel în această primavară, iar difuzarea mesajelor comerciale va fi întreruptă pe toată durata difuzării.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS