Traficul se desfăşoară în condiţii normale la ora 8, însă se așteaptă aglomerarea principalelor drumuri naționale

Dacă la ora 8 nu sunt anunțate drumuri cu probleme sau aglomerate, polițiștii estimează că situația se va schimba în scurt timp, ținând cont că mulți șoferi vor porni spre locurile unde plănuiesc să petreacă Paștele. Potrivit Centrului InfoTrafic, și traficul aerian şi naval se desfăşoară în condiţii normale, fără a fi înregistrate probleme de circulaţie.

Totuși, din cauza inundaţiilor din ultima perioadă, care au determinat alunecari de teren, afectând partea carosabilă, sunt impuse următoarele restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale:

– DN10 Buzău – Braşov, judeţul Buzău, este restricţionat traficul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone;

– DN22 Smârdan – Măcin, judeţul Tulcea, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone;

– DN2N Dumitreşti – Vintileasca, judeţul Vrancea, circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, în zona localităţii Jitia, la kilometrul 50+500 de metri.

Din cauza creşterii nivelului Dunării, este instituită restricție de tonaj pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 pe DN 22E, între localităţile Garvăn şi I.C. Brătianu, pe tronsonul kilometric 0+000-14+276, din judeţul Tulcea, iar pe tronsonul kilometric 13+950-14+276, este impusă restricție de viteză de 10 km/h, fiind totodată interzisă oprirea.

În ceea ce priveşte traficul feroviar, în judeţul Dâmboviţa, circulaţia feroviară este oprită pe ruta CF 904 Fieni – Pietroșița, din cauza alunecării terasamentului de la kilometrul 65+150, iar în judeţul Mehedinţi, circulaţia pe Magistrala 900, între stațiile Drobeta-Turnu Severin și Prunişor, este întreruptă din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare în zona staţiei CF Balota.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS