Traficul rutier se desfăşoară, în continuare, în condiţii de ceaţă densă

La această oră, traficul rutier se desfăşoară, în continuare, în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri naționale, însă vizibilitatea în trafic a început să crescă comparativ cu orele dimineții.

Astfel, în județul Brăila, se semnalează ceață pe DN2B, în zona localității Ianca (vizibilitate între 150 – 200 de metri).

În județul Teleorman, se circulă în condiții de ceață pe DN6 Drăgănești Vlașca – Alexandria (vizibilitate 150 de metri), iar în județul Giurgiu, se mai semnalează ceață pe DN5 și DN6, vizibilitatea fiind, pe alocuri, 100 de metri și pe alocuri, chiar mai bună.

În județul Călărași, de asemenea, ceața persistă, însă aceasta variază ca și densitate.

Pentru judeţele Brăila, Ialomița,Teleorman, Giurgiu şi Clărași, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting referitoare la acest fenomen ( http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637 ), valabilăpână la ora 13:00.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS