Confidenţialitate

Traficul rutier în Pasajul Unirii a fost reluat. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă

Traficul rutier în Pasajul Unirii a fost reluat, după accidentul soldat cu un deces și peste 20 de răniți, printre care și 2 copii. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, transmite Biroul de Presă al Brigăzii Rutiere. Cercetările polițiștilor continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Accidentul de la intrarea din Pasajul Unirii

Vineri, 23 decembrie 2022, a avut loc un accident rutier la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală: un autocar cu 48 de persoane de cetățenie greacă – 47 de pasageri și șoferul – a lovit limitatorul de înălțime, accidentul fiind soldat cu un deces și peste 20 de victime. Circulația rutieră a fost blocată pe sensul de mers Tineretului – Universitate.

Șoferul nu a observat presemnalizatorul limitării de înălțime de 3,5 metri instalat la o distanță de aproximativ 200 de metri de poarta de gabarit. Autocarul a trecut de presemnalizator, nu a respectat gabaritul și a acroșat poarta de gabarit, a explicat Claudiu Costea, purtătorul de cuuvnt de la Brigada Rutieră.

22 de adulți și 2 copii au fost transportați la patru spitale din București. 22 de persoane, fără acuze medicale, au fost transportate la Hotel Parliament. Din cele 24 de victime transportate la spitale, 15 au fost preluate de SMURD și 9 cu SABIF.

Raed Arafat, despre victime: Există un deces

„22 de persoane au fost transportate la patru spitale din București. Este un deces”, a spus Arafat.

„Un pacient este intubat la Spitalul Floreasca. Se află în stare foarte gravă”, a adăugat Raed Arafat.

„Nu a fost planul roșu activat, dar au fost trimise destule ambulanțe. Nu a trebuit să cheme suplimentar. S-a răspuns cu echipajele care erau în tură”, a mai spus Raed Arafat.

„O persoană este intubată în stare critică. Din ce știu, nu există alte persoane critice, dar lucrurile se pot schimba. Așteptăm să vedem ce vor spune spitalele”, a mai spus Arafat.

„Singura întrebare adresată șoferului a fost câți exact au fost în autocar”, a explicat Raed Arafat.

Sursa foto: ISU B-IF

Citește și: Accident la intrarea în Pasajul Unirii: Un autocar s-a lovit de limitatorul de înălțime. Raed Arafat: Un deces | FOTO și VIDEO