Confidenţialitate

Traficul rutier din Capitală ar fi cu până la 20% mai aglomerat fără aplicaţia Waze

Declarația din titlu aparține ministrului Comunicaţiilor, Augustin Jianu, și a fost făcută la o întâlnire cu specialiști IT – WeLoveDigital, un spațiu neconvențional de lucru propus de un antreprenor care are 16 ani de experiență în domeniul online.

Ministrul comunicațiilor a spus că traficul rutier din Capitală ar fi cu 10-20% mai aglomerat dacă şoferii nu ar mai folosi aplicaţia Waze, ceea ce ar reprezenta un exemplu de cât de mare e schimbarea adusă de aplicaţiile de acest gen asupra societăţii în general, schimbare care nu e încă înţeleasă pe deplin.

Waze este una dintre cele mai populare aplicaţii folosite de şoferii din România, care adună de la utilizatori date despre traficul rutier şi le oferă acestora cele mai bune opţiuni de traseu într-un anumit moment, în funcţie de informaţiile disponibile în momentul respectiv.

Jianu a declarat, în deschiderea evenimentului, că a ajuns la eveniment cu ajutorul aplicaţiei Waze, iar aceasta are un impact pozitiv major în sensul decongestionării traficului din Bucureşti.

Mai mulţi specialişti din mediul online au susţinut în trecut că autorităţile locale ar trebui să gândească noi politici publice pentru organizarea traficului din marile oraşe, astfel încât acesta să fie mai eficient şi mai fluid, scop în care ar trebui să valorifice avantajele noilor tehnologii digitale, care să ţină cont de nevoile reale ale utilizatorilor.