Traficul restricționat la granița cu Bulgaria și la cea cu Serbia

Câteva zeci de autoturisme şi autocare care au ieşit în ultimele 24 de ore de pe teritoriul României spre Bulgaria prin vama Giurgiu-Ruse – au renunţat la călătorii şi au revenit în țară.

Situația din țara vecină este în continuare gravă din cauza căderilor de zăpadă și a vântului puternic.

Codul roșu meteo din Bulgaria a fost înlocuit azi cu un cod portocaliu.

Din Districtul Ruse nu se intră, nu se iese – anunță vameșii români.

Și judeţul Giurgiu se află sub cod portocaliu de zăpadă, viscol şi ger.

Drumul Național 5, spre vama Giurgiu, închis azi noapte, a fost redeschis doar pentru autoturisme doar în coloană cu antemergător.

Dalia STATE, de la Infotrafic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cam aceeași situație este și la granița României cu Serbia, unde Punctele de trecere a frontierei Portile de Fier 1 si 2 au fost închise încă de noaptea trecută traficului de marfă.

Autoritățile de frontieră din Serbia au decis să nu mai permită intrarea în țară a TIR-urilor. În Serbia este, de-asemenea, cod rosu de ninsoare si mai multe drumuri au fost închise – transmite corespondentul Europa FM, Dan Turcu.

Autovehiculele de peste 3,5 tone care vor să tranziteze cele 2 puncte de frontieră din județul Mehedinți, Porțile de Fier I și P.T.F. Porțile de Fier II sunt îndrumate spre parcările din apropierea vămii.

Prin cele 2 puncte pot trece doar autoturismele și microbuzele care au o capacitate de sub 3,5 tone.

Mai multe tiruri sunt parcate de ore bune în apropierea vămii.

Autoritățile sârbe au anunțat că în zonele Kladovo și Negotin, în apropiere de România, circulația pe mai multe drumuri a fost complet închisă.

Viscolul și ninsoare au făcut ravagii în ultimele ore în țară vecină iar spre sfârșitul săptămânii autoritățile se așteaptă la inundații.

Polițiștii recomandă șoferilor să consulte aplicația „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS