Traficant de persoane afgan, arestat în Grecia

Poliţia greacă a arestat luni un traficant de persoane afgan.

Acesta este acuzat că a sechestrat într-o casă 34 de imigranţi, inclusiv 12 minori, care se aflau în drum spre nordul Europei.

Suspectul, care ţinea imigranţii sechestraţi într-un apartament din Atena, este bănuit că face parte dintr-o grupare de trafic de persoane, susține poliția.

Acesta recruta imigranţi care stăteau în centrul capitalei elene pentru a cumpăra bilete de autocar către graniţa cu Macedonia, în speranţa de a ajunge în alte state europene.

Mai mulţi imigranţi afgani au alertat poliţia cu privire la un bărbat care le promitea familiilor găzduire temporară, documente false şi bilete de autocar, în schimbul unor sume de bani neprecizate.

Dacă oamenii refuzau să plătească, suspectul îi sechestra până primea banii, au afirmat reclamanţii.

Poliţia a confiscat din apartament 1.720 de euro, un telefon mobil care avea stocate în memorie documente de călătorie şi fotografii, bilete de avion şi autocar rezervate pe Internet şi un card de azil german.

Mai mult de 500.000 de imigranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa anul acesta, dintre care 400.000 au ajuns în Grecia.

Majoritatea plătesc sume mari de bani traficanţilor de persoane, pentru a-i aduce pe mare şi a-i ajuta să traverseze frontierele europene.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS