Trafic intens pe Autostrada Soarelui; românii petrec minivacanța pe litoral

Dacă mergeți la mare în minivacanța de Sfânta Maria, și plecați în această dimineață (sâmbătă) ar fi bine să alegeți un alt traseu, și nupe cel obișnuit, pe autostrada Soarelui. Aceasta este aglomerată deja, spune Centrul Infotrafic. Nu doar pe A2 pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa este foarte  dar şi pe DN Centura Bucureşti, către autostrada A2 (între Popeşti şi Pantelimon).

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să folosească şi alte rute către Constanţa:

 

  • DN2 Bucureşti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa;
  • DN3 Bucureşti – Lehliu – Călăraşi – traversare cu bacul spre Ostrov – Adamclisi – Constanţa;
  • DN3 Bucureşti – Lehliu-Gară, DN3A Lehliu-Gară – Feteşti – A2 Feteşti – Cernavodă, DN22C Cernavodă – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanţa (cu menţiunea că este posibil să apară probleme de trafic la staţia de taxare de la Feteşti).

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să mărească distanţa de siguranţă în mers, iar dacă încheie o coloană de autovehicule, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp. Și drumul spre munte începe să se intensifice.

Aproape toate locurile de cazare din staţiunile de pe litoral au fost rezervate pentru minivacanţa de Sfânta Maria, când vor avea loc şi manifestările de Ziua Marinei, dar și multe concerte în stațiuni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS