Trafic în condiții de iarnă

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în unele zone din vestul, nord-vestul şi centrul ţării ninge, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, însă până la această oră nu au fost anunţate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă sau restricţionată.

Până luni, 5 ianuarie 2015, ora 2:00, este valabilă o informare referitoare la ninsoare, condiţii de formare a poleiului şi vânt puternic.

Ninge şi în judeţul Gorj, iar pe DN67C un echipaj de poliţie acţionează în Novaci şi nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă către Rânca.

În judeţul Arad, pe DN7, există o coloană de autotrenuri la Vama Nădlac. Le recomandăm conducătorilor de autoturisme să fie prudenţi când depăşesc acea coloană. Reamintim că pot fi folosite şi punctele de trecere a frontierei Turnu şi Vărşand.

În judeţul Vrancea se circulă în condiţii de ceaţă pe DN2(E85), vizibilitatea fiind sub 50 de metri. Fenomenul este întâlnit şi în judeţul Mureş, pe DN15A Reghin – Lunca, dar vizibilitatea este mai bună. Atenţie la efectuarea depăşirilor!

Este de aşteptat ca astăzi traficul rutier să se intensifice pe DN1 Braşov – Bucureşti. Întrucât drumul nu poate prelua un număr mare de autovehicule într-un timp scurt, e posibil să se formeze coloane de maşini în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Pentru a evita aglomeraţia, amintim că poate fi folosită ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

În vederea fluidizării circulaţiei pe DN1, pe Valea Prahovei, numărul de poliţişti rutieri va fi suplimentat, aceştia urmând să acţioneze în primul rând în intersecţii şi în zona trecerilor pentru pietoni.