Confidenţialitate

Trafic feroviar oprit în Ialomiţa, după ce un tren a lovit un TIR

Traficul feroviar este oprit în județul Ialomița, după ce un tren de marfă a lovit un TIR. Locomotiva a deraiat, iar încărcătura TIR-ului -uree, potasiu și fosfor – a fost împrăștiată.

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomița, accidentul feroviar s-a produs la ieșirea din Fetești spre Movila, unde un tren de marfă a lovit un TIR.

Șoferului TIR-ului, mecanicul de tren și ajutorul acestuia au primit asistență medicală la fața locului.

„Locomotiva a deraiat, încărcătura TIR-ului (uree, potasiu și fosfor) a fost împrăștiată, iar circulația pe calea ferată este oprită”, au spus reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomița.

Echipele de intervenție scot TIR-ul de pe calea ferată și asigură măsurile de prevenire a incendiilor.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat că traficul feroviar este închis între staţiile Feteşti şi Movila din cauza accidentului.

”La trecerea la nivel cu calea ferată de la km 84+760, semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei, un tren privat de marfă a lovit un TIR al cărui șofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să respecte semnificaţia rutieră de la trecerea la nivel. În urma impactului nu au rezultat victime, însă locomotiva trenului de marfă a deraiat de un boghiu, iar doi sâlpi de susţinere a liniei de contact au fost avariaţi. Echipele de intervenţie ale Regionalei CF Constanţa vor acţiona pentru eliberarea gabaritului şi redeschiderea circulaţiei în cel mai scurt timp. Menţionăm faptul că până în jurul orei 18.30 niciun tren de călători nu este programat să tranziteze zona respectivă”, a arătat purtătorul de cuvânt al CFR SA.