Confidenţialitate

”Trădare” la Roma: Pedro, primul fotbalist din ultimii 49 de ani care trece de la AS la Lazio

Atacantul internaţional spaniol Pedro Rodriguez, fostul jucător al echipei de fotbal FC Barcelona, se pregăteşte să îşi încheie colaborarea cu AS Roma pentru a semna cu rivala Lazio Roma, anunţă presa sportivă din peninsulă. Culmea este că Pedro a înscris un gol contra lui Lazio în campionatul trecut.

Astfel de transferuri directe între cele două cluburi din capitala Italiei sunt foarte rare, dat fiind marea rivalitate dintre ele. Ultima dată când un jucător care a fost transferat de la AS Roma la Lazio a fost în 1972.

Pedro nu intră în vederile antrenorului portughez Jose Mourinho pentru noul sezon şi se va despărţi de AS Roma la doar un an după sosirea sa de la Chelsea Londra, unde a jucat între 2015 şi 2020. Pedro a jucat la FC Barcelona, în timp ce Jose Mourinho era antrenorul celor de la Reald Madrid.

Mass-media italiană anunţă că mutarea este practic finalizată, Pedro urmând să semneze un contract pe doi ani cu Lazio, unde va fi coleg cu fundaşul român Ştefan Radu.

La Lazio, Pedro Rodriguez îl va avea ca antrenor pe Maurizio Sarri, sub comanda căruia a disputat 52 de meciuri la Chelsea, reuşind 13 goluri şi 5 assist-uri.

În singurul său sezon la gruparea “giallorossa”, atacantul iberc a înscris şase goluri şi a oferit şapte assist-uri în 40 de meciuri.

Foto: AS Roma/Facebook