Confidenţialitate

Toyota vrea să trimită pe Lună un rover cu echipaj uman, alimentat cu combustibil regenerativ

Toyota Motor vrea să folosească tehnologia celulelor de combustibil regenerativ pentru a alimenta un rover care să fie trimis pe lună având la bord un echipaj cu oameni, au declarat vineri directorii companiei. Oficialii Toyota Motor au vorbit și despre posibilitatea utilizării în viitor a gheții de pe Lună ca sursă de energie.

Japonia și-a intensificat ambițiile spațiale sub conducerea premierului Fumio Kishida. Țara participă la programul Artemis al NASA și intenționează să trimită un astronaut pe o stație spațială lunară – Gateway – ca parte din acest program. Intenția Japoniei ar trebui să se concretizeze în a doua jumătate a acestui deceniu, scrie Reuters.

Toyota a colaborat cu agenția spațială încă din 2019 pentru dezvoltarea roverului lunar cu echipaj uman, rover pe care l-a numit „Lunar Cruiser” și speră să-l trimită pe lună în 2029.

„Pentru a efectua cercetări clare și pe termen lung pe suprafața Lunii, ne propunem să ne aprovizionăm cu diverse elemente la fața locului pe o perioadă lungă de timp”, a declarat Ken Yamashita – șeful proiectelor de explorare lunară din cadrul Toyota.

NASA se așteaptă ca Japonia să furnizeze un rover lunar odată cu termenul de lansare prevăzut pentru 2029, ca o contribuție la programul Artemis, a declarat vineri Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primul medicament creat de AI a intrat în testare clinică. Proiectul este al unei companii din Hong Kong | AUDIO