Confidenţialitate

Tottenham, salvată de la faliment de Banca Angliei

Unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din Londra – Tottenham Hotspur, s-a împrumutat 175 de milioane de lire sterline de la Banca Angliei, pentru a ieși din criza profundă cauzată de pandemia de Covid-19.

În urma suspendării competițiilor în luna martie, formația britanică a anunțat că ar putea pierde peste 200 de milioane de lire sterline până vara viitoare, fiindcă nu va mai câștiga din vânzarea biletelor sau închirierii noului ei stadion.

Conducătorul echipei “Coțofenelor”, Daniel Levy a mărturisit că nu a avut probleme atât de mari în cele două decenii de când este la cârma clubului.

Arena lui Tottenham a costat un miliard de lire sterline, iar în această vară ar fi urmat să găzduiască un meci al echipei de rugby Saracens, o confruntare a campionului mondial la box – Anthony Joshua pentru titlul la categoria grea, plus câteva meciuri din Liga profesionistă de fotbal american – NFL.

Premier League reîncepe la 17 iunie, dar fără spectatori în tribune.

Tottenham Hotspur, antrenată acum de Jose Mourinho, s-a înființat în 1882 și a câștigat primul trofeu al Angliei în 1901.