Toţi miniştrii Cabinetului Dăncilă ar fi renunţat la protecţia SPP

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din Cabinetul său au renunţat la protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază, afirmă surse din PSD.

Ar fi un gest de protest faţă de “implicarea în politică” a şefului serviciului, după ce Liviu Dragnea l-a acuzat în mod repetat pe şeful SPP, Lucian Pahonţu, că se implică în politică.

Preşedintele PSD a spus chiar despre Pahonţu că este un ”personaj veninos”.

Luni seara, după învestirea Guvernului Dăncilă, Liviu Dragnea declara la Antena3:

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu – probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă – el a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o sa fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului”.

Liderul PSD a mai spus că „putem începe să avem explicaţii” pentru relaţia tensionată a foştilor premieri Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu cu partidul, „dacă acelaşi tip de discuţie l-a avut Pahonţu şi cu aceştia”.

„Instituţional, orice premier trebuie să aibă contacte cu şefii unor astfel de instituţii – şi mă refer la SRI, la SIE şi puţin la SPP. Nu ştiu la ora asta dacă din partea acestor instituţii a fost o influenţă atât de mare care să-i fi determinat şi pe Sorin Grindeanu şi pe Mihai Tudose să evolueze într-o astfel de relaţie tensionată cu partidul şi cu coaliţia. N-avem de unde să ştim acuma, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom afla. În schimb, mai mulţi colegi mi-au zis că şeful SPP a fost implicat mai mult decât e cazul. Şeful SPP-ului n-are de ce să interacţioneze cu premierul sau cu membri ai cabinetului”, a afirmat Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS