Tot mai multi romani aleg sa mearga in vacanta in Monaco (AUDIO)

România esta a treia țară est-europeană care trimite cei mai mulți turiști în această țară

Deși este criză, românii nu renunță la vacanțe scumpe.

Numărul celor care au ales principatul Monaco pentru a-și petrece concediul a crescut în ultimii doi-trei ani, iar reprezentanții turismului monegasc speră ca lucrurile să nu se oprească aici.

Potrivit statisticilor prezentate de reprezentanții turismului din Monaco, în 2012au fost în Monaco în jur de 6.800 de turiști români, ceea ce înseamnă o creștere ușoară față de anii anteriori. Șeful Direcției de Turism din principat, Guillaume Rose: Ne așteptăm ca numărul acestora să crească și vrem să le explicăm românilor că Monaco este un vis pe care și-l pot permite, fie că aleg această destinație pentru vacanță sau pentru business. Cât costă un sejur? Ei bine, depinde de hotelul unde se cazează. Pentru a petrece aici trei zile prețurile încep de la 450 de euro și pot ajunge la sume colosale pentru că, se știe, Monaco este o destinație fără limită, un loc unde poți trăi tot felul de experiențe.’

Românii aleg hoteluri de 3 și 4 stele, iar cei cu dare de mână se cazează la 5 stele. Mulți dintre ei vin aici pentru viața de noapte, comparabilă cu cea din Saint-Tropez, adaugă Guillaume Rose.

Însă, principatul Monaco este o destinație și pentru turismul cultural: ‘Românilor le plac Franța și Italia, iar noi suntem la connfluența dintre cele două țări și dintre cele două culturi. Deci, odată ajunși aici, pot face excursii în nordul Italia sau în sudul Franța, dar pot sta și în Monaco, locul cel mai sigur din lume. Dacă aleg să rămână în Monaco, se pot bucura de cele mai bune restaurante din Europa sau pot participa la cele peste 700 de evenimente pe care le organizăm anual.

Monaco este destinația aleasă de peste șapte milioane de turiști pe an, cei mai mulți din Franța, Italia, Statele Unite și Rusia. Dintre aceștia, 80 la sută vin pentru distracție și doar 20 la sută pentru business.