Confidenţialitate

Tot mai mulți pacienți ajung cu insuficiență respiratorie severă la Institutul ”Marius Nasta”

Tot mai mulți pacienți ajung cu insuficiență respiratorie severă la Institutul ”Marius Nasta” din București, astfel că au fost amplasate paturi pe holurile unității.

Conducerea spitalului a publicat fotografiile; medicii trag atenția, astfel, că situația epidemiologică este dramatică. Imaginile le puteți vedea pe site-ul nostru europa fm.ro.

Numeroşi pacienţi ajung la Institutul “Marius Nasta” din Bucureşti cu COVID-19 şi insuficienţă respiratorie, astfel că pe holurile unităţii sanitare au fost amplasate paturi pentru aceşti bolnavi, anunță reprezentanții spitalului.

Potrivit datelor publicate pe pagina de Facebook a unității sanitare, ieri erau 104 pacienţi în secţia COVID, la o secţie de 81 de paturi, şi 15 pacienţi în secția de Terapie Intensivă pentru covid.

În imaginile postate se vede că au fost amplasate paturi şi pe holuri, pentru a fi preluaţi pacienţii, dar aceştia “continuă să vină cu forme severe de insuficienţă respiratorie”.

“Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul”, susțin medicii. Reprezentanții spitalului precizează că unitatea medicală are surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacienţilor sunt doar butelii de oxigen şi concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut faţă de nevoia pe care acești bolnavi o resimt.