Confidenţialitate

Tot mai multe țări din Europa anunță restricții pentru a stopa răspândirea coronavirusului | AUDIO

Germania şi Belgia intră de luni în carantină, Marea Britanie se pregăteşte de acelaşi lucru de joi. Austria introduce restricţii pe timp de noapte de marți şi închide restaurante şi cafenele.

Sunt parte din cele mai recente măsuri anunţate în Europa, unde numărul de cazuri de coronavirus a trecut de 10 milioane.

Germania a intrat într-o carantină parţială, care va dura o lună. Şcolile şi magazinele rămân deschise, la fel şi bisericile, nu şi restaurantele, sălile de sport sau piscinele.

Măsuri similare a anunţat şi Austria, care a decis să interzică şi circulaţia între 8 seara şi 6 dimineaţa până la sfârşitul acestei luni. „Acum trebuie să acţionăm împreună pentru a reduce în mod decisiv numărul de noi infecții zilnice”, a spus cancelarul Sebastian Kurz.

Şi Belgia, ţara cu cea mai mare rată de răspândire a virusului din Europa, revine la carantina din primăvară, cu excepţia şcolilor şi a fabricilor, care-şi vor continua activitatea.

Marea Britanie se pregăteşte şi ea de carantină de joi, şi aici rămân deschise şcolile, dar şi universităţile. Premierul Boris Johnson spune că nu există alternativă.

„Trebuie să acţionăm acum pentru a ţine sub control valul de toamnă”, a spus Johnson, care a subliniat că măsurile nu sunt la fel de dure ca în primăvară.

Reprezentanţi ai guvernului britanic spun că restricţiile ar putea dura chiar mai mult de o lună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu