Confidenţialitate

Tot mai multe proteste împotriva Declarației 600

Formularul 600 – să zboare! Este mesajul unui protest organizat în fața Ministerului de Finanțe, de la ora 12.00.

Finanțele trebuie să prezinte o soluție pentru controversata Declarație 600 – ce trebuie depusă cei care obțin venituri din activități independente.

Protestatarii vor veni cu avioane din hârtie, pe care le vor arunca spre Ministerul de finanțe.

Antoniu Bumb, din partea organizatorilor.

”Ne dorim ca această Declarație să zboare, așa că o s-o facem să zboare și să o trimitem spre Ministerul de Finanțe. Iar domnul ministru să o facă și dânsul să zboare, dar într-o variantă mai tehnică. Noi am pregătit în jur de 100 de avioane, dar cei care sunt nemulțumiți de Declarația 600 sperăm că vor veni și ei cu avioanele lor. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Protestatarii cer ministerului de finanțe să prezinte urgent o soluție – pentru că e haos:

”Trebuie găsită o modalitate prin care cei care au venituri din surse independente să-și plătească contribuțiile, dar modul în care s-a gândit acest lucru este, cu siguranță, defectuos. De-altfel, și ministrul finanțelor a înțeles asta, dar nu a găsit o soluție permanentă. A amânat depunerea Declarației 600, dar asta s-a întâmplat tocmai pentru că nu există o soluție permanentă”- a spus la Europa FM, Antoniu Bumb, din partea platformei Declic, care a organizat protestul cu avioane de hârtie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În timp ce guvernanții par derutați de haosul creat tot de ei, peste 300 de artişti au semnat o petiție prin care anunță că nu vor depune declarația 600 – și că își asumă orice risc.

Ei spun că modificările făcute de guvern sunt abuzive și că nu au de gând să respecte aceste reguli care au bulversat inclusiv actori, muzicieni, coregrafi și fotografi.

Scriitorul Alex Tocilescu, unul dintre semnatarii petiției a spus la Europa FM:

„În primul rând un semnal de alarmă asupra unei stări create în mod inutil de Guvern și la care pare să nu se fi gândit nimeni înainte. În plus, se bazează pe niște venituri presupuse. La liberi profesioniști, la artiști, la freelanceri, nu prea poți să îți proiectezi veniturile pe anul următor pentru că se schimbă. Sunt oameni pe care îi afectează enorm, care trebuie să întrețină o familie cu niște bani pe care statul îi ia în mod cel puțin eronat, cel mult abuziv. Și bănuiesc că o să fie o mulțime care nu o să depună formularul, în fine, o să fie un nou caz, și nu e nici primul, nici ultimul, la nivel guvernamental.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.