Topul Forbes al celor mai bogaţi actori de comedie

Pentru al treilea an consecutiv, primul loc îi revine aceluiaşi actor.

Jerry Seinfeld, în vârstă de 59 de ani, este pe primul loc în Topul Forbes al celor mai bogaţi actori de comedie. El a obţinut venituri de 32 de milioane de dolari în 2012. Starul american a obţinut aceste venituri din vânzarea drepturilor de difuzare a celebrului său sitcom ‘Seinfeld’ şi din cele peste 70 de spectacole de stand-up comedy pe care le-a susţinut anul trecut.

Actorul şi ventrilocul Terry Fator, câştigătorul celui de-al doilea sezon al emisiunii-concurs ‘America’s Got Talent’, se află pe locul al doilea în acest top, cu venituri de 24 milioane de dolari. Terry Fator a susţinut anul trecut peste 200 de spectacole, graţie unui contract încheiat pe cinci ani cu Mirage Hotel din Las Vegas.

Pe locul al treilea în acest top al celor mai bogaţi actori de comedie, dominat de bărbaţi, se află canadianul Russell Peters. Considerat unul dintre cei mai de succes actori de comedie din lume, Russell Peters a obţinut venituri de 21 milioane de dolari în 2012, prin spectacole susţinute în săli uriaşe, precum Madison Square Garden din New York şi O2 Arena din Londra.

Editorii Forbes au realizat acest clasament după ce au stat de vorbă cu agenţii, consilierii financiari şi alte surse din anturajul actorilor. Topul a fost realizat pe baza veniturilor obţinute în perioada 1 iunie 2012 – 1 iunie 2013.