Topul celor mai mari salarii din România, în 2016

Cel mai mare salariu pe care l-a primit, anul trecut, un român a fost de  172.477 lei. Suma se referă însă la veniturile lunare brute, arată datele Inspecției Muncii.

Cel care a încasat acest salariu este directorul general al unei companii cu activități în consultanță pentru afaceri.

Și nu e singurul român cu salariu uriaș. În top 10, figurează și doi fotbaliști.

Pe locul 2, în topul celor mai mari salarii din România, înregistrate anul trecut, se află un alt director. Acesta conduce departamentul Cercetare-Dezvoltare din cadrul unei companii care se ocupă cu fabricarea mașinilor și a utilajelor nespecifice. El a avut, în 2016, un salariu brut lunar de 166.103 de lei.

Locul al treilea este ocupat de directorul general adjunct al unei companii din domeniul comerțului cu amănuntul. Din vânzarea de produse alimentare, băuturi și tutun, acesta a obținut un salariu lunar brut de 149.070 de lei.

Poziția a  patra este ocupată de un alt director care lucrează în consultanța pentru afaceri și care, în 2016, a avut un salariu lunar brut de 145.322 de lei pe lună.

Și realizarea de biscuiți, pișcoturi și prăjituri s-a dovedit a fi extrem de profitabilă pentru directorul unei firme specializate în producerea dulciurilor. În fiecare lună, acesta a avut un salariu brut de 145.000 de lei.

În top 10, se mai află un șef de departament din cadrul unei companii care fabrică produse chimice anorganice, doi fotbaliști care au fost răsplătiți cu câte 142.000 de lei fiecare și managerul unei companii IT, care a avut un salariu lunar de peste 130.000 de lei brut.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în luna februarie, salariul mediu net, în România a fost de 2236 de lei, sumă care include şi bonusurile sau tichetele de orice tip pe care le primesc angajaţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS