Top zece atractii turistice in 2015

Un muzeu al jocurilor video, un parc tematic dedicat celebrei Hello Kitty și Muzeul Luvru din Abu Dhabi se numără printre noutățile turistice ale anului.

De la cel mai mare muzeu arheologic până la cel mai mare eco-parc, 2015 este anul care aduce multe surprize plăcute turiștilor care caută locuri inedite.

După modelul Parcului de Distracții Disneyland, chinezii din Provincia Zhejiang au inaugurat la începutul anului Parcul Hello Kitty. În noua atracție turistică – pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de dolari – vizitatorii sunt întâmpinați cu show-uri, spații de distracție, un resort de lux și o sală imensă de mahjong, cunoscutul joc chinezesc.

În Anglia, la Nottingham, în luna martie va fi deschisă Galeria Națională de Jocuri Video, primul centru pentru gaming din lume.

În Statele Unite, tot în această primăvară, se inaugurează în New Caney, Texas, așa numitul District pentru Sporturi și Divertisment. Acesta va include un parc pentru sporturi pe motocicletă, un aqua-parc uriaș, dar și spații pentru shopping și o zonă de spectacole.

Rămânem în SUA, dar mergem în Missouri, unde spre sfârșitul anului turiștii vor putea vizita Muzeul Național al Blues-ului. Fanii acestui gen muzical vor găsi aici un spațiu imens dedicat expozițiilor interactive, o sală de spectacole și un calendar generos de concerte.

Și Moscova vine cu noutăți în 2015. La jumătatea anului, se deschide Muzeul-Garaj pentru Arta Contemporană. Pe de altă parte, Cairo se poate lăuda din acest an cu cel mai mare muzeu arheologic din lume. Marele Muzeu Egiptean va găzdui peste 100 de mii de artefacte antice relevante pentru șapte milenii de istorie. Dintre acestea, câteva mii aparțin faimosului Rege Tutankhamon.

În Indonezia, va fi inaugurată o insulă-fantezie, cel mai mare eco-parc din lume. Va fi împărțit în mai multe eco-zone, în care turiștii vor putea experimenta o ploaie în pădure, vor putea face safari sau se vor putea juca cu delfini. Aici, va fi și un acvariu în care vizitatorii vor putea înota alături de rechini-balenă.

În Europa, buncărul în care Adolf Hitler și-a petrecut ultimele zile va fi transformat în obiectiv turistic. Ascunzătoarea din Berlin va putea fi vizitată din această vară. Până atunci, vor fi refăcute apartamentul liderului nazist, biroul secretarei personale și camera doctorului lui Hitler.

Bogatul emirat Abu-Dhabi deschide porțile unui muzeu Luvru. Arabii au plătit peste jumătate de milion de dolari pentru a se asocia cu brandul Luvru și încă vreo 700 de milioane pentru a primi sfaturi și pentru a împrumuta articole de la Luvru Paris.

Specialiștii se așteaptă ca fiecare dintre aceste investiții de milioane de dolari, să aibă un impact major asupra turismului local și să genereze venituri substanțiale încă din primele luni de la inaugurarea lor.

(sursa: www.cnn.com)