Confidenţialitate

Top 5 cele mai frumoase plaje din Europa | GALERIE FOTO

Europa este cunoscută pentru peisajele și plajele sale impresionante. Acestea sunt cinci dintre cele mai frumoase plaje de pe continentul nostru.

1.Plaja Navagio, Zakynthos, Grecia

Situată pe insula Zakynthos, Plaja Navagio, cunoscută și sub numele de Shipwreck Beach, este faimoasă pentru nisipul său alb, apele turcoaz și epava unui vas care a eșuat pe țărm. Plaja este accesibilă doar cu barca.

2. Plaja Cala Goloritzé, Sardinia, Italia

Accesibilă doar pe jos sau cu barca, Cala Goloritzé este o plajă mică, dar impresionantă, cunoscută pentru arcul său natural de piatră și stânca sa ascuțită, care se ridică deasupra apei de un albastru intens. Este un loc protejat, ideal pentru snorkeling și explorare.

3. Plaja Cala Macarella, Menorca, Spania

Situată pe insula Menorca, Cala Macarella este o plajă idilică, înconjurată de stânci înalte și pini verzi. Apa cristalină și nisipul fin fac din această plajă un loc perfect pentru relaxare și explorare subacvatică.

4. Plaja Praia da Marinha, Algarve, Portugalia

Praia da Marinha este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Europa datorită peisajelor sale spectaculoase, cu stânci calcaroase și formațiuni stâncoase impresionante. Apa limpede și culoarea turcoaz a mării oferă o vedere panoramică de neuitat.

5. Plaja Reynisfjara, Vik, Islanda

Reynisfjara este o plajă vulcanică unică, situată în sudul Islandei. Este cunoscută pentru nisipul său negru, coloanele de bazalt și valurile puternice ale Atlanticului. Peisajul său dramatic și sălbatic atrage vizitatori din întreaga lume.

Galerie foto:

Foto: Shutterstock