Confidenţialitate

Billboard: Top 10 cele mai bune melodii de dragoste – VIDEO

Pe lângă inimioare parfumate, ciocolată, flori, ursuleţi de pluş sau o cină romantică, Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită şi prin versuri, muzică sau alte forme de artă menite să scoată în evidenţă poate cel mai intens sentiment.

Muzicieni din toată lumea transmit emoţie prin cântecele lor, născându-se astfel, multe piese de dragoste cu priză la public.

Locul 10 – “I Can’t Stop Loving You”, Ray Charles

Apărută în 1962, pe albumul “Modern Sounds in Country and Western Music”, piesa a fost timp de cinci săptămâni pe locul 1, devenind şi un cântec de referinţă al anilor ’60.

Locul 9 – “Best of My Love”, The Emotions

https://www.youtube.com/watch?v=pahij2ZMkMw

Piesa celor de la The Emotions a fost lansată în anul 1977, succesul acesteia fiind răsplătit cu numeroase premii, printre care şi un Grammy pentru cea mai bună interpretare R&B a unui grup.

Locul 8 – “Because I Love You (The Postman Song)”, Steve B

A fost lansată în 1990, având şi acum, chiar şi după 26 de ani, un mare success în rândul tuturor pasionaţilor de muzică

Locul 7 – “Let Me Love You”, Mario

Piesa de pe locul 7 a apărut pentru prima dată în 2005, iar interpretul ei, Mario, a afirmat, conform Billboard, că nu se aştepta la un aşa mare success, chiar dacă ştia că e o piesă emoţională cu mari şanse să aibă o viaţă lungă.

Locul 6 – “I Will Always Love You”, Whitney Houston

Vocea inegalabilă a lui Whitney Houston a propulsat această piesă în top, menţinându-se pe locul 1 timp de 14 săptămâni, în 1992, anul lansării sale. Chiar şi acum, aceasta încă se aude la radiourile din întreaga lume.

Locul 5 – “Silly Love Songs”, Wings

A fost lansată în 1976, fiind compusă de cunoscutul Paul McCartney şi interpretată de Wings. Piesa a fost compusă de McCartney sub forma unui manifest împotriva criticilor, care îl tot acuzau că nu scrie decât “câncetele de dragoste stupide”.

Locul 4 – “How Deep Is Your Love”, Bee Gees

A apărut în 1977, fiind inclusă în coloana sonoră a filmului “Saturday Night Fever”. Piesa a câştigat un premiu Grammy, dar a şi obţinut numeroase nominalizări, printre care şi cea pentru “cel mai bun cântec original” la Globul de Aur.

Locul 3 – “We Found Love”, Rihanna feat. Calvin Harris

Talentul Rihannei nu au lăsat piesa apărută în 2011 neobservată. Cu 10 săptămâni consecutive numărul 1 în topul Billboard şi sute de milioane de vizualizări pe Youtube, “We found love” devenind unul din cântecele de dragoste de referinţă ale zilelor noastre.

Locul 2 – “I’ll Make Love To You”, Boyz II Men

Când băieţii de la Boyz II Men au auzit melodia compusă de Babyface erau îngrijoraţi că nu va avea succesul piesei lor anterioare, “End of the Road”. Totuşi, scrie Billboard, succesul la public şi cele 14 săptămâni de numărul 1 în top i-a determinat apoi să-i mulţumească lui Dumnezeu că au acceptat până la urmă să cânte piesa.

Locul 1 – “Endless Love”, Diana Ross şi Lionel Ritchie

Topul celor mai bune piese de dragoste nu se putea încheia decât cu două voci de excepţie şi două personalităţi remarcabile.

Piesa “Endless Love” a apărut în anul 1981, a devenit un punct de referinţă în sfera pieselor de dragoste din întreaga lume.

Cu 9 săptămâni consecutive de locul 1 şi ecouri care încă răsună în întreaga lume, chiar şi după 34 de ani de la lansare, i-a determinat pe cei de la Billboard să claseze această melodie drept cel mai bun cântec de dragoste al tuturor timpurilor.