Confidenţialitate

Top 10 cel mai bine vândute albume din Marea Britanie în ultimii 60 de ani – VIDEO

Compania britanică Official Charts a publicat un clasament al celor mai bine vândute albume din Marea Britanie în ultimii 60 de ani.

Clasamentul retrospectiv cuprinde artiști și trupe legendare, a căror perioadă de glorie a fost în anii ’60, ’70, ’80 și ’90.

Totodată, în top 10 se regăseşte şi cântăreaţa contemporană Adele.

Pe prima poziție în topul albumelor cu cele mai mari vânzări din Marea Britanie în ultimii 60 de ani se află discul de colecție ”Queen: Greatest Hits”.

Albumul a fost lansat în 1981 și s-a vândut până în prezent în 6,1 milioane de exemplare.

Pe a doua poziţie, se clasează colecţia “Gold: Greatest Hits!” din 1992, a trupei Abba, cu un total de 5,2 milioane de vânzări.

Urmează The Beatles cu primul lor album de studio: ”Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Discul a fost lansat în iunie 1967 și a staționat pe prima poziție 27 de săptămâni în topul albumelor din UK și 15 săptămâni în clasamentul US Billboard. În Marea Britanie, albumul s-a vândut până în prezent în 5,1 milioane de exemplare.

Pe poziția a 4-a se află discul ”21”, lansat de Adele în 2011.  Acesta este primul album al unui artist contemporan din clasament. LP-ul s-a vândut în peste 31 de milioane de exemplare la nivel internațional, aducându-i artistei britanice și premiul Grammy pentru ”Albumul Anului”. Pe acest material se regăsesc hiturile “Rolling in the Deep,” “Someone like You” și “Set Fire to the Rain”.

Top 10 cel mai bine vândute albume din Marea Britanie în ultimii 60 de ani

  1. Queen: Greatest Hits
  2. ABBA: Gold – Greatest Hits
  3. The Beatles: Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band
  4. Adele: 21
  5. Oasis: (What’s the Story) Morning Glory?
  6. Michael Jackson: Thriller
  7. Pink Floyd: Dark Side of the Moon
  8. Dire Straits: Brothers in Arms
  9. Michael Jackson: Bad
  10. Queen: Greatest Hits II