”Toni Erdmann” – cel mai bun film internaţional la Independent Spirit Awards

”Toni Erdmann”, coproducţia cu participare românească a fost desemnat cel mai bun film internaţional la Independent Spirit Awards.

Gala Independent Spirit Awards, organizată cu o zi înainte de ceremonia Oscarurilor, recompensează cele mai bune producţii cinematografice independente realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Filmul spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

De altfel, coproducția românească Toni Erdmann, la care a lucrat producătorul Ada Solomon, are șanse și la un Oscar pentru cel mai bun film străin, în această seară.

 Ada Solomon este primul producător din istoria cinematografiei românești care este nominalizat la prestigiosul trofeu oferit de Academia Americană de Film.

Recunoașterea filmului Toni Erdmann este covârșitoare. Nominalizările vin și se uită așa cum apar, filmul însă rămâne. Și faptul că în urma acestor recunoașteri internaționale filmul este văzut de tot mai mulți spectatori este cea mai dorită recompensă pentru cei care au lucrat la el”, declară producătorul Ada Solomon.

Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță”, mai adaugă producătorul român.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS