Tom Cruise intenţiona în adolescenţă să devină preot catolic

Actorul Tom Cruise intenţiona în adolescenţă să devină preot catolic, dar a fost exmatriculat din seminarul unde studia.

Actorul Tom Cruise, al cărui nume real este Thomas Cruise Mapother al IV-lea, a avut parte de o copilărie dificilă, din cauza abuzurilor comise de tatăl său. El a fost exmatriculat de la seminarul teologic pentru că a fost prins în timp ce fura alcool.

Se pare că adolescentul Tom şi-a găsit consolarea în seminarul romano-catolic şi a fost convins să aplice la Seminarul Sfântul Francis din Cincinnati, Ohio, de părintele Ric Schneider.

‘Tom a fost imediat captivat’, a declarat acest preot. ‘Cred că îşi dorea să primească o educaţie bună. Părinţii lui divorţau şi era o perioadă grea pentru el. Probabil acesta este motivul pentru care el a venit aici’.

Adolescentul Tom Cruise a fost admis la seminar în 1976, obţinând 110 puncte la un test pentru stabilirea coeficientului de inteligenţă – scorul minim pentru a fi acceptat în seminar.

În cei doi ani pe care i-a petrecut la seminar, Tom Cruise a fost unul dintre cei mai activi membri ai clubului de teatru şi a participat cu mult entuziasm la competiţiile artistice la care erau înscrise şi alte instituţii religioase.

Cel mai bun prieten al său de la seminar, Shane Dempler, susţine că amândoi erau foarte devotaţi şi intenţionau să devină preoţi.

Cu toate acestea, cei doi încălcau adeseori regulamentul instituţiei şi ieşeau din clădirea seminarului pentru a fuma şi pentru a consuma alcool.

Incidentul, în urma căruia amândoi au fost somaţi să părăsească Seminarul Sfântul Francisc, s-a produs în 1977, atunci când Tom Cruise şi Shane Dampler au decis să profite de pe urma faptului că preoţii de la seminar urmau să organizeze o petrecere.