Tolontan critică autoritățile pentru modul în care au comunicat în această perioadă | AUDIO

Mulți români ignoră pericolul pe care îl reprezintă coronavirusul, iar de vină pentru acest lucru ar fi întreaga clasă politică, în frunte cu Guvernul, consideră jurnalistul Cătălin Tolontan de la Libertatea.

El spune că autoritățile nu știu să le vorbească oamenilor și nu le dau un exemplu bun, prin faptele lor:

Autoritățile nu știu să vorbească. Să nu ajungem în situația să-i certăm pe cei guvernați că sunt prost guvernați. Când Raed Arafat vine și spune, acum o zi, că drepturile individuale și libertatea individuală nu sunt atât de importante, el se suprapune cu discursul lui Nicolae Ceaușescu, când spunea că există lucruri mai importante decât libertatea: siguranța statului, integritatea teritorială. 

Cetățenii se vor conforma pentru că sunt convinși, nu doar obligați, iar această convingere este obligația celor care guvernează.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum convingi o persoană care spune despre COVID: nu cred până nu văd cu ochii mei?

Nu există răspunsuri simple. Cine crede că vine la TV și îi ceartă pe oameni și automat va dispărea teoria conspirației se înșală. Sunt niște lucruri foarte greu de rezolvat. Nu putem scoate tancurile pe străzi în virtutea restrângerii libertății individuale, fără să explici oamenilor rși să arăți cu exmeplul tău personal că faci tot ce poți pentru a le folosi acest sacrificiu, pentru a le folosi banii cu maximă responsabilitate, mai spune Tolontan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS