Tolo.ro: Secureanu, propulsat în funcții de ofițeri ai serviciilor secrete și ai Securității

Noi dezvăluiri despre Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa.

Ofițeri ai serviciilor secrete și ai Securității l-au ajutat pe Florin Secureanu să avanseze în carieră și l-au sprijinit inclusiv atunci când avea să ajungă manager la unitatea medicală din București.

Mai mult, Secureanu avea un prieten chiar și la Cotroceni, fost conslier până anul trecut, scrie tolo.ro.

Povestea lui Florin Secureanu începea în 1985, când era angajat ca masor de Paul Stoica, la acea vreme ofițer de securitate, scrie tolo.ro.

După Revoluție, Paul Stoica devenea șef în SRI, Sectorul 2 și, ulterior, avea să ajungă adjunctul lui Secureanu la spitalul Malaxa.

În total, 5 ofițeri activi ai Serviciului Român de Informații l-au sfătuit și l-au propulsat pe managerul Florin Secureanu.  Între ei, Doru Popovici, fost colonel SRI și bancher la BNR, dar și Marius Mitruș, fost șef al Departamentului financiar din SRI, plecat din Serviciu și acum consilier al lui Mugur Isărescu la BNR.

Mai mult, Florin Secureanu a avut un prieten consilier la Palatul Cotroceni. Timp de 15 ani fostul manager era sfătuit de Constantin Brâncuș – consilier în mandatele lui Ion Iliescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis. În cei 9 ani de mandat, Secureanu a gestionat la Malaxa un buget de 60 de milioane de euro.

După aceste dezvăluiri, jurnaliștii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan afirmă că serviciile secrete au cultivat prin oamenii lor și apoi au scăpat de sub control personaje ca Florin Secureanu, Eduard Armeanu și alți manageri de spital.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS