Confidenţialitate

Toate școlile din orașul Bacău, închise din cauza ploilor. Cursuri suspendate și în unități din Vrancea și Galați

ACTUALIZARE: În județul Galați situație este critică. Hidrologii au emis o avertizare cod roșu de inundații în bazinele hidrografice Suhu și Geru.

Avertizarea este valabilă până diseară la ora 21.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Suhu și Geru, judeţul Galați. Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Suhu” anunță INHGA.

În două localități din GalațiCorni și Valea Mărului – școlile au fost închise.

Situație critică și în Bacău

Mai multe curţi ale unor locuințe, porţiuni de drumuri, străzi şi subsoluri de bloc din judeţul Bacău, au fost inundate în urma ploilor abundente căzute în ultimele ore. Sute de familii nu au energie electrică.

În oraşul Bacău, primăria a decis ca toate unităţile de învăţământ să fie evacuate.

Primarul Cosmin Necula a declarat că pentru a evita orice situații cu potențial de risc pentru copii, s-a luat decizia ca toate unitățile de învățământ din municipiu să fie evacuate.

Edilul susţine că nu vrea să se ajungă în situaţii critice.

Poliţiştii locali au fost trimişi la unităţile de învăţământ pentru a nu se crea haos.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, echipajele de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din curţile unor locuinţe situate în comunele Mărgineni şi Coţofăneşti.

Totodată, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe carosabil pe mai multe străzi din oraşe. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, şase localităţi sunt nealimentate cu energie electrică. Intervenţia echipelor de la E-On este îngreunată de vântul puternic şi de ploaie.

Probleme și în Vrancea

 Cursurile au fost suspendate și în două școli din Vrancea, după ce ploile au inundat curțile unităților de învățământ. E vorba de unitățile din Bogja și Bordeasca.

Tot în Vrancea, 5 persoane au fost evacuate din localitatea Tătăranu și se ia în calcul evacuarea altor 20 de familii dintr-o localitate situată lângă un râu care a ieșit din matcă, a declarat prefectul județului Vrancea, Sorin Hornea, va merge în zonele afectate.

Bilanțul în Vrancea până la această oră: peste o sută de gospodării din 11 localităţi au fost inundate. Apa a intrat în 40 de case. În zonele afectate au fost mobilizați zeci de pompieri