Confidenţialitate

Toate școlile cu secții de votare se închid de vineri. Cele din București NU se mai închid de joi

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că toate școlile din țară, în care vor fi secții de votare, vor fi închise de vineri până marți.

Astfel, hotărârea CNSU este superioară celei emise de Comitetul Municipal al Capitalei, prin care se stabilea că școlile din București care găzduiesc secții de votare vor avea cursurile suspendate în perioada 24-29 septembrie, adică și joi.

Decizia CNSU de azi este cea care prevalează, iar în baza acesteia zilele în care se suspendă activitatea cu prezență fizică vor fi vineri, luni și marți, ceea ce înseamnă că zilele disponibile pentru pregătirea locațiilor secțiilor de votare în sensul dezinfectării vor fi vineri și sâmbătă (înaintea zilei votului) și luni și marți (după ziua votului)”, precizează autoritățile centrale.

Comunicatul integral: 

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 23 septembrie, Hotărârea numărul 46 privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale din anul 2020.

Astfel, CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Activitățile didactice pentru aceste unități școlare vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării”.

Foto: Unsplash/Jeffrey Hamilton