Confidenţialitate

Toamna şi câinii – GALERIE FOTO

Toamna reprezintă un motiv de bucurie pentru unii dintre noi, iar prietenii noştri patrupezi profită şi ei de partea frumoasă a acestui anotimp, aşa cum ne arată Anne Geier, o pasionată de fotografie din Austria.

Prima ei căţeluşa, Cindy, i-a insuflat dorinţa de a fotografia câini şi de a surprinde emoţiile şi trăirile acestora.

“Cel mai complicat lucru în fotografia de câini este capturarea caracterului real şi a sufletului câinelui pentru a crea o fotografie reală. Astfel că, este foarte important să realizezi o legătură emoţională între tine şi căţel pentru a trage cadrul perfect cu el”.

Anne a pierdut-o pe Cindy anul acesta, însă fotografiile pe care i le-a făcut de-a lungul timpului îi mai alină suferinţa provocată de moartea îndrăgitei căţeluşe.

“Fotografia mea preferată dintre toate este cea cu Cindy pentru că arată caracterul ei aşa cum era: bunătate, calmitate, frumuseţe, credinţă şi echilibru.”

caini-toamna-11

Dinamismul acestor imagini este creat de culorile vii surprinse în peisaje tomnatice şi de alegerea cu atenţie a condiţiilor de lumină.

caini-toamna-10

Inspiraţia pentru fiecare portret vine chiar de la câinii pe care îi fotografiază, de la caracterul diferit pe care îl au fiecare dintre ei şi de la peisajele pe care le descoperă în timpul plimbărilor.

caini-toamna-8

“În primul rând, trebuie să fotografiezi de la nivelul ochilor, astfel reuşeşti să faci câinii să pară mult mai naturali şi oferă o viziune diferită decât ceea ce vedem în mod normal”, este sfatul pe care-l dă Anne iubitorilor de câini.

caini-toamna-7

“De asemenea, trebuie să le captezi atenţia: câinii sunt foarte uşor de distras, dar cei care adoră să se joace sunt subiectele perfecte pentru cadrele de acţiune.

caini-toamna-5

Pentru cadrele statice puteţi folosi jucării, recompense sau sunete haioase pentru a le menţine atenţia.”

caini-toamna-4

Cel mai important, după cum spune Anne, este “să vă distraţi”.

caini-toamna-3

Foto: annegeier.com/Facebook